Tuesday, March 5, 2013

mee udang Jaiton BNO

edisi kali li...JJCM yek..mmg dari pagi jalan cari makan jek..mmg dah plan...sabtu lepas nk g pekena cendol same mee udang..ni yg paling penting..hehehe..

so..pagi tu g makan kenduri lu kat umah bff kt taman tenaga puchong..kenduri tahlil dan cukur jambul anak buah dia..mase nk amik food tu..bff ckp.."ehh..u nampak x retis..? " ai lak.."retis..emm...ye la..retis la.. " kelas..kenduri tahlil je pun..ade retis mai umah kan..sape retis tu..cer tgk sdri kat bawah ni..hehehe..

aril joe jambul...hehehe..

ni kete aril...baru lagi kan...

pas makan kenduri..terus menuju ke kuala selangor..asal jauhnye jenjalan cari makan...ala..x jauh mane r..dekat jek..cume dr puchong ni jauh r..ngan panas g..kol 3...terik oo..tp kalu dr mah ai..dokek yo...dah biase..balik kg..maklum kg mak ai kat sane...so..perjalanan diteruskan dan apabile tiba di cendul bakar..leh tgk n3 ni yek..jalan jem oo...memandangkan..skunk ni dah ade drive thru..maka...kereta pun punye la berderet menunggu turn...maka.aku terpaksa memati kan niat aku untuk pekena cendul bakar ni..huhuhu..untuk info..lu cendol bakar ni kedai dia depan sket..sebelah jek..tp dah pindah sebelah sbb nk wat drive thru ni..tp bg aku la kan..baik tempat lame tu kekalkan..dan wat tempat dine in jek..yg sblh tu tuk drive thru je..x r serabut kan..hehehe..


jadi..dah kerana ramai sgt..aku teruskan perjalanan ke kuala selangor..g cari cendul lain lak..dah terjumpe la cendul borhan ni lak..baru gak bukak ni..baru x baru sangat la..hehehe..


kat sini pun ramai..tp x de drive thru..mujur ade seat lagi..selain cendul..ade makanan lain..laksa n mee rebus..otak2 pun ade..aku rase otak2 tu cam otak2 gombak je..;)

ok..destinasi diteruskan ke sabak bernam...tp singgah lu kat sungai haji dorani..kunun nk li ikan fresh...tp terpaksa batalkan hasrat coz x de esbox..lame g..kang dr elo fresh aku li ikan td..sampai mah lemau...huhuhu..aku li ikan belanak jek..tp ikan masin la..hehehe..sepeket rm5..huhuhu..

rase jauh lak nk sampai ke sabak ni..jauh oo..dr simpang BNO tu..nk ke pantai..gilo jauh..10 km okes..hampir2 berputus asa...tp x pe..demi mee udang..ku teruskan jua..dan akan dicerita pada next episod..hehehe..daaa...












5 comments:

Orked said...

heee...aha klu time cuti jalan nk ke cendul bakar tu mmg jem gile..tak sanggup rasenya..

dok puchong ke?

Syima ~Mama Kyra~ said...

kita dah rasa cendul bakar ni..mmg sedap..siap bole refill lagi FREE je refill..tp kita pegi cendul bakar Rembau..sama x? =D =)

Anonymous said...

Definitely believe that which you said. Your favorite justification seemed to be on the internet the
simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people consider worries that they plainly do
not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side effect ,
people can take a signal. Will likely be back to get more.
Thanks

my web-site: Get VirtaPay Currency

Azham Vsvc said...

singgah sini....cendol bakar tu mcm ne eh? tak pernah rasa lg hehehe

Azahar said...

saya mengunjung BNO untuk makan mee udang, amat sangat mengecewakan saya.
Layanan yang buruk dari tuan punya gerai mee udang, bila saya tunggu 5 minit untuk membuat order saya terus ke kaunter untuk membuat order.
Apa yang saya dapat saya di herdik sebab tak sabar menunggu oleh isteri tuan punya gerai. dengan kasarnya isterinya berkata "SABAR LAH" sangat mengecewakan.

Apabila saya ajukan aduan saya ke kaunter, seorang wanita tua berkata memang disini lambat.
Masaalah saya bukan lambat tapi isteri tuan punya gerai ni tidak ada budi bahasa.

Apabila saya kata saya tak puas hati dan tak akan datang lagi, isteri tuan punya gerai menjerit "ALHAMDULLILAH". Sangat memalukan, saya tak pernah hadapi keadaana sebegini.

Tuan punya gerai datang jumpa saya bertanya apa yang berlaku, tapi apa yang saya dapati dia sokong isterinya. bukan nak mintak maaf.

Saya sudah berumur lebih 50 tahun tak pernah saya hadapi keadaan sebegini seumur hidup saya.

Saya harap rakyak Malaysia tidak berlaku biadap sebegini, jangan lah sokong orang2 yang biadap sebegini.

Harap maklum
Pengunjung hampa

mai click en.nuff