Tuesday, February 9, 2010

CUTI-CUTI MEDAN 15 - 17 JAN 2010

lame plak x hapdet blog aku ni..banyak cite yg aku nk kasi tau,tp kali ni aku nk cite lu pasai cite company aku wat trip ke medan,indon tengah bulan 1 ari tu.tiket lame dh li kat setahun la..biase la nk tunggu free punye harus la makan mase kan..aku g sane bwk family aku skali.aku ajak mak,abah n adik aku.saje aku ajak dowang folow aku cuti2 skali..bile lagi kan..tumpang company aku ni kate leh je ajak adik badik sumer..tp yg lelain tu bayo la termasuk anak aku yg tecik tu, kecuali aku n hubby free.ala..bape la sangat kan,cewaahh...mentang2 bercuti kat indon,mau jadi jutawan dong..x de hal la..hahahhaha..


DAY 1 : 15012010


okes,flight aku memula kol 830am,tp dh kena reshedule plak kol 745am..haiyoo...manyak pagi lo..itu time mesia,kalu ikut time indon nun,aku akan sampai kat kota medan tu kol 730am.huhuhuhu..pagi lagi lor..so,kol 330am aku n fil dh gerak g kl sentral nak naik bas g LCCT.sangat pagi...


sampai LCCT,urusan check-in sumer aku yg uruskan pasai kami ni g guna pasport group.so,aku selaku lead kena la uruskan sumer..oh ya..aku lupe nk kasi tau..kami ni walau citenye family day company aku keje,tp kami g asing2.ade 3 group sume.aku group yg ke-2.group pertama dh gerak ari khamis 14/1/10,group aku gerak 15/1/10 n last group gerak kol 1230pm 15/1/10.tp kami akan jumpe kat sane la,kat otel.





sampai je kat medan,kitaowang terus amik teksi g otel,name otel aku duk tu Dhaksina kat no20 jln SM RAJA.sib baik otel tu leh plak kasi check-in awai..so,kami lepak2 lu la kat otel.wat taik mate jap ke pasai pepagi tadi dh kua kan.aku pun x pat tido malam tu.anak aku pun ngantuk,layan mata la lu. tengahari tu baru kitaowang gerak kua g sopink.destinasi pertama pajak ikan.aku dh li telekung,kain pelikat n macam2 la tuk wat sebenior ngan kawan aku ade kirim li kan telekung.pastu aku g melawat kat istana maimoon,ngan round2 kota medan sket,g sogo.kat sane pun ade sogo gak tau.pastu g makan kat restoran simpang tiga.makanan minang,tp aku x lalu la makan.x tau pasai pe,x lepas plak tekak aku ni.aku makan nasi berlaukan vege je.








2 comments:

izz said...

waaaaaaa... beshnye uyen dpt naik tapal tebang.. kekeke.. nk bwk 3s blom berjaya lagi kyn.. maklum dh 3 org anak... laki ai pon keje tade coti pown! nnt ai g sndiri jela dgn kwn2... kita enjoyyyyyyyy!!! hihi

Farah Razak said...

Wondering it is looks amazing.
pemborong tudung

mai click en.nuff